credite pentru scutere
*** service scutere


Stiri scutere
...Tot satul cara lapte pe scuter :)

Se duc la prasit porumbul pe scutere. Isi duc laptele la firma colectoare pe scutere. Merg la posta, la scoala sau la birtul din capatul satului tot pe scutere.

Satenii din comuna Rus, judetul Salaj, au renuntat de mult la traditionala caruta. Acum, viata lor domoala pulseaza in ritmul motoarelor turate la maximum, iar ei isi masoara adrenalina in viteza si cai-putere.

Ascunsa printre fanete si dealuri impadurite, comuna Rus pare rupta de lume si uitata de timp. In acest loc parca nu se intampla nimic. Asta ai putea crede pana sa auzi huruitul motoarelor care, odata cu rasaritul, vibreaza in linistea diminetii.

In doar cateva minute, ca la un semn nevazut, zgomotul asurzitor cuprinde intreg satul. Scuterele apar de unde nici nu te gandesti. Le vezi iesind din curtile oamenilor, roind pe ulitele satului, aliniate in fata scolii, la posta, la primarie si langa magazinul din sat.

Scuterele sunt aduse din Italia

De acum un an, oamenii au tot cumparat scutere. La inceput au fost putini, cativa care, veniti din Italia cu bani , au adus si masinariile astea. Acum, fiecare familie are cel putin cate unul", ne spune nea Teodor Rus, casier la Primarie.

Satul e mare, iar drumurile lungi", continua un alt impatimit al vitezei, Florin Rus. Cu un scuter rezolvam problemele mult mai repede. Unii se duc la camp, altii isi cara laptele la punctul de colectare si ajung mai repede unde au treaba", rade omul, facandu-ne cu ochiul.

Scuterele sunt aduse din Italia de cei care au lucrat acolo pentru o perioada, iar apoi s-au intors in tara. Nu costa mult si nici nu consuma mult. Aici toata lumea stie sa mearga cu ele. Femei, copii, tineri, chiar batrani de 80 de ani. Astia micii se duc cu scuterul la scoala, batranii care laptele", se vaita un mosneag.

Sandu Ardelean, foto dreapta, are 35 de ani si e angajatul firmei de colectare a laptelui din zona. Eu am o caruta cu care vin zilnic in Rus ca sa strang laptele de la oameni. Cei mai multi, insa, prefera sa mearga ei singuri cu laptele decat sa ma astepte pe mine sa le bat in poarta. E bine ca au scutere. Dar ce ma fac daca nu vor mai avea nevoie de mine de-loc? Ca trebuie sa mananc si eu o paine".

T,aranii spun ca scuterele nu costa o avere, cateva sute de euro ajunge unul la mana a doua. Singura problema este ca sunt luate din Italia si, fiind la mana a doua, se strica mai repede. Dar nu-i bai! Ca ne ajutam unii pe altii. Daca i se strica unuia masinaria, imediat ne strangem si il ajutam cu reparatiile. Piesele de schimb le luam din satul vecin, ca e un atelier din asta mai bun", ne-a spus Florin Rus.

Sunt peste 40 de scutere in comuna

In comuna avem inregistrate peste 40 de scutere. Oamenilor le este mult mai usor asa. Se deplaseaza mai repede, iar costurile sunt minime. S,i eu am o motoreta. O folosesc din cand in cand, atunci cand trebuie sa fac mai multe drumuri pe zi. Cei care nu au scuter, au biciclete. E mai greu, dar se descurca!", ne-a declarat secretarul comunei, Marian Bora.

...Scutere confiscate
Īn fiecare zi, agentii de la Politia Rutiera au confiscat cāte doua trei scutere care nu erau īnregistrate la primarie. Pāna aseara, politistii au numarat 11 scutere confiscate, proprietarii de drept putāndu-i recupera mopedele dupa ce achita o amenda de 350 RON, dupa ce īsi īnregistreaza scuterele la primarie si dupa ce īsi achizitioneaza o casca de protectie.

...RCA pentru scutere, de la 1 octombrie CDI Sambata, 04 August 2007 Vesti proaste pentru posesorii de scutere. De la 1 octombrie, toti cei care si-au cumparat un astfel de mijloc de transport vor fi obligati plateasca asigurare de Raspundere Civila Auto (RCA). Asta chiar daca pentru a conduce scuterul nu au nevoie de permis de conducere, informeaza Realitatea TV. Decizia a fost luata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor in urma numarului mare de accidente in care au fost implicate scuterele. Numai in Bucuresti s-au produs 120, de la inceputul anului. Numarul accidentelor ar putea creste alarmant avand in vedere ca vanzarile merg ca pe roate. In primul semestru al acestui an, vanzarile de motociclete si scutere au crescut cu 84 la suta fata de perioada similara a anului trecut. Cei care vor circula fara asigurare RCA pe drumurile publice, incepand cu 1 octombrie, sunt pasibili de amenzi cuprinse intre 1000 si 2000 de lei.

...Cerere dubla de scutere Vānzarile de motociclete s,i scutere au crescut īn primele s,ase luni cu 84% fata de perioada similara a anului trecu, la 1.712 unitati, cererea de scutere īnregistrānd, īn intervalul analizat, un salt de 186,8%, la 1.067 unitati. Scuterele au reprezentat 62,3% din totalul vānzarilor, iar motocicletele de strada - 31%, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile. Cea mai mare cerere a fost consemnata pentru modelele cu o capacitate cilindrica mica.

Bloguri scutere, atvuri
http://vanzari-scutere.blogspot.com
http://vanzari-atvuri.blogspot.com

Motociclete CFMOTO 250 cc, Scutere CFMOTO 150 cc, Scutere 49.5 cc la preturi promotionale! De la noi se pleaca doar pe doua sau pe patru roti ! Grabeste-te, stocuri limitate! Reducere pe loc! PRET SCUTERE FCSunny50 doar 899 EUR!
www.flyingcougar.net ATV-uri 4x4 promotie! www.atv-ro.com www.cfmoto-ro.com
atv-uri 500 atvuri 4x4 www.newforcemotor.ro - ATV-uri 500 4x4 -
motor CF500, SOHC, Promotie!
motociclete 250 Scutere
Copyright 2007 www.scutere.net. Toate drepturile rezervate.